Bebek odası tasarım

Anne adayları bebeği için masallardaki gibi bir oda hayal eder. Çoğu zaman bu hayaller bebek o odada yaşamaya başladığında hiç de pratik çözümler sunmaz.
bebek-odasi-dekorasyonlari
Hamileliğin ve bir çocuk sahibi olmanın en zevkli ve keyifli yanlarından biri bebeğinizin odasını hazırlamaktır. Evimizin en önemli ve yeni üyesi kendi odasının hazırlanması ve dekorasyonu konusunda her ne kadar söz sahibi olamasa da sevgili anne ve babasının onun için en güzel ve kullanışlı odayı hazırlayacağını bilmektedir.
bebek-odasi-dekorasyonu
Doğum yaklaştıkça artan heyecanla aylardan beri hayalini kurduğunuz, o en tatlı ve doyasıya yaşanacak anıların yer alacağı, belki bebeğiniz ile en çok zamanı geçireceğiniz sevgili yavrunuzun odasını tasarlamak zamanı gelir.
Genel olarak bebek yatak odası dekorasyonu için söylenebilecekler şunlardır. Bebeğinizin odası rahat havalandırılabilecek ve güneş ışığı alan aydınlık bir oda olmalıdır. Özellikle avizeden gelen ışığın kuvvetli bir şekilde direkt bebeğinizin gözüne gelmemesi gerekmektedir, bu onu rahatsız edecektir. Bebekler ışığa bakmayı çok severler, bundan dolayı odanın ışık kaynaklarının bebeğinizin gözünü rahatsız etmeyecek kadar kuvvette, mümkün ise ayarlı olması gerekir. Gece için de az ışık veren ve emniyetli bir yerde duran gece lambaları tercih edilmeli. Bebek odasında en güvenli ışıklandırma tavandan yani bebeğinizin ulaşamayacağı yerden yapılabilir, unutmayınkolayca kordonları çekilebilecek ve devrilecek aydınlatmalar asla kullanılmamalıdır. Çocuk odası dekorasyonu ile ilgili yazımızada göz atınız.

bebek-odasi-dekorasyon
Ailenizin yeni üyesi gelmeden yapmanız gerekenlerle ilgili bebek odası dekorasyonu ipuçları:
Tüm çocukluğunu geçirebileceği bir oda hazırlayın;
bebek-odasi-dekorasyon-resimleri
Ne kadar güzel gözükürse gözüksün bebek odasına çok fazla bebeksi objeler ve renklerle doldurmamanızı tavsiye ederiz. Çocuğunuz anaokuluna başladığında odadaki bu açık pembe ve mavi tonları biraz garip kaçmaya başlayabilir. Duvar rengini rafları ve mobilyaları her yaşa uygun renklerden seçmeye çalışın. Toz pembe duvar kağıdı yerine bebek aksesuarları ile de bu duyguyu verebilirsiniz. Beşiğe sığmayacak kadar büyüdüğünde kullanması için minik bir karyola da koymayı unutmayın.
bebek-odasi-dekor
Odanın nasıl ışık aldığını kontrol edin;
Odayı dekore etmeye başlamadan önce güneşin hangi taraftan doğduğuna ve gün içinde içerisinin nasıl ışık aldığına dikkat edin. Bu sayede sabah güneşinin vurduğu köşeye beşiği yerleştirmek gibi bir hataya düşmezsiniz. Sadece güneş değil sokak lambasının da bebeğin gözlerini rahatsız edeceğini unutmayın.
İki görevi de görebilecek mobilyalar seçin;
Alt değiştirme masasının aynı zamanda şifonyer olarak kullanılması çok işinize yarayabilir. Böylece bebek bezlerinden kurtulduğunuzda işinize hiç yaramayan bir mobilya ile kalmamış olursunuz.
Duvardan duvara halıdan kaçının;
Bebek odanızın yerlerini parke yaptırıp parça halı kullanmaya bakın. Sert zeminlerin temizlemesi daha kolaydır hem de bebeğinizi alerji yapacak tozları tutmazlar. Çocuğunuz büyüdükçe ve zevki değiştikçe parça halıyı kaldırıp yenisini almak çok daha kolay ve ekonomik olacaktır.
Bol bol saklama dolabı yaptırın;
bebek-yatak-odasi
Bebek odası eşyaları küçücük olsa da tahmin ettiğinizden çok daha fazla yere ihtiyacınız vardır. Unutmayın o kıyafetler ve ayakkabılar gün geçtikçe büyüyecek ve olanlara ekstra aksesuarlar eklenecek. İleride odanın her yerini kaplayacak olan oyuncakları düşünün!
Bebek odasına kendiniz için bir koltuk koymayı ihmal etmeyin;
Rahat bir koltuk seçin. Bebeğinizi emzirerek, sallayarak ve ona masal kitapları okuyarak yüzlerce gecenizi o koltukta geçireceğinizi unutmayın. Hatta yeriniz varsa açılıp kapanabilir bir kanepe de çok işinize yarayacaktır.
 bebek-odasi-dekorasyon-ornekleri
Tasarım, Bebek, Bebek Yatak Odası Modelleri, Çocuk Odası Dekarasyonu, Nasıl Olmalı, 2011 Bebek Odası Modelleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder