NEDEN ALÇI?

Alçı Enerji Tasarrufudur
Alçı diğer inşaat malzemelerine nazaran daha az enerji ile üretilir; 1 ton alçı üretmek için 30 lt fuel-oil gerekirken, 1 ton tuğla üretmek için bunun iki katı, 1 ton çimento için beş katına ihtiyaç vardır.

Alçı Çevreyi Korur
Alçının çevre ve insan sağlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi söz konusu değildir. Çimento, kireç gibi alternatif inşaat malzemelerine göre çok daha az enerji ile üretilebildiği için daha az emisyona neden olur. Alçı tek bir hammaddeden, alçı taşından üretilirken, alçıya alternatif çimento esaslı inşaat malzemeleri yarım düzine doğal hammadde kaynağının kullanımını gerektirir. Ayrıca plastik alçı torbalarımız çevre dostudur; tekrar kullanılabilir veya geri kazanılabilir. Sanılanın da aksine, kağıt torba yapmak plastik torba yapmaktan iki kat daha fazla atmosferi kirletir ve 200 kat daha fazla atık su çıkmasına sebep olur.

Alçı Hafiftir
Yoğunluk faktörü göz önüne alınırsa 1 ton alçı ile 1 ton tuğla veya 1 ton çimentodan çok daha fazla hacimde yapı elemanı üretilir. Dolayısıyla alçı kullanılan inşaatların yükü hafiflemiş olur ki bu da çoğu deprem kuşağında olan ülkemiz için önemli bir avantajdır. Kara sıvanın yoğunluğu BMT Perlitli sıva alçısının yoğunluğundan yaklaşık 3,5 kat daha fazladır.

Alçı Sağlıktır
Kristalin silis ihtiva etmediğinden kanserojen değildir, cilde dosttur.

Alçı Doğal Klimadır
Alçının mikroskobik boşlukları vardır, sobanızı yaktığınızda duvarların hemen ısınmasını sağlar. Odanızı kışın sıcak, yazın serin tutar. İç mekanlarda oluşan rutubeti çabucak emer, hava kuruyunca da ortama iade eder.

Alçı Kolaylıktır
İşleme ve onarımı alçıdan daha kolay inşaat malzemesi yoktur. Sadece suyla karıştırmak yeterlidir, bunu için deözel bir beceri ya da alet gerektirmez. Elle olduğu kadar makine ile de çok düzgün sıva yapmaya uygundur.

Alçı Ekonomiktir
Çimento, kum, kireç, ile yapılan kaba ve ince sıvaya kıyasla, alçı kullanımı % 20 daha ucuza malolmaktadır. İnşaatın ekonomisinde belki de en önemli katkıyı çabuk kuruyarak inşaatı hızlandırmakla sağlar.

Alçı Yangından Korur
Alçı su taşır. Yangında ısıya maruz kaldığı zaman suyunu atarken aynı zamanda ortamdan ısı alır. Bu sırada tamamen kavrulan üst tabakadaki alçının temin ettiği izolasyon sıvı altında da ısının yükselmesini önler. kaynak

1 yorum:

  1. Sayın blog yöneticisi paylaşımlarınız bizi çok etkiledi ucuz konteyner başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil